Zomerpauze? Vakantiespelen!

Zij blij, jij blij

De zeephelling!Ook dit jaar organiseren wij weer 4 geweldige weken Vakantiespelen. Iedere week komen er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zo’n 350 enthousiaste kids in de basisschoolleeftijd naar het Dijkgatbos om daar te spelen, hutten te bouwen, stokbrood te bakken boven een vuurtje en nog veel meer avontuurlijke dingen. Ze komen iedere ochtend met de bus vanuit hun woonplaats naar het bos. Aan het einde van de middag brengt diezelfde bus ze weer thuis.

Tijdens deze week verblijf jij, samen met zo’n 50 andere leiding, een week non-stop op het groepskampeerterrein bij het bos, die wij in die weken omdopen tot ‘Heksenkring’.
Overdag begeleid je, samen met je groep van ongeveer 5 leiding, een groep van ongeveer 40 kinderen in het bos. Met jouw groep doe je allerlei leuke activiteiten in het bos. Wat je met de kinderen gaat doen, bedenk je zelf en bereid je zelf voor als de kinderen weer naar huis zijn. Maar… er wordt echt niet alleen maar gewerkt: er is ook genoeg vrije tijd. Elke avond is er kampvuur en gaat de versterker op 10. Feestje!

Jij dus ook!

AcrobatiekHet maakt niet uit of je al ervaring hebt met kinderen begeleiden of activiteiten organiseren. Je zult merken dat de groep van 50 leiding snel een hechte groep is waar jij ook in opgenomen wordt. Bovendien heeft elke week een ervaren staf die erop toeziet dat er niets misgaat. Er is genoeg ruimte voor jouw ideeën en creativiteit, en ook als je denkt niet zo creatief te zijn zullen jouw kwaliteiten van pas komen in jouw groepje. Je staat er dus nooit alleen voor!
Deze week hoeft je daarnaast niet veel te kosten. We vragen geen deelnamegeld en voor maaltijden wordt gezorgd. Het enige wat je zelf hoeft te betalen zijn de drankjes die je drinkt wanneer de kinderen er niet zijn. Deze bieden wij tegen een lage vergoeding aan. Je bepaalt dus zelf jouw rekening aan het eind van de week.

Wat doe je allemaal als leiding?

GitaarDe zaterdag dat alle leiding aankomt gaan we eerst even flink kennis met elkaar maken. Dat gebeurt voornamelijk rond het kampvuur en op de dansvloer.
De volgende dag wordt bekend gemaakt wie bij elkaar in het groepje zitten. Die dag ga je met je groepje de week voor de kinderen voorbereiden. Er moet een weekprogramma gemaakt worden, een herkenningsteken geknutseld en spellen worden voorbereid. Vaak vinden groepjes het ook leuk om een thema te bedenken. Dit is een soort verhaal dat de hele week afspeelt. Een voorbeeld hiervan is een piratenthema, waarbij er op maandag een piraat bij de kinderen komt vertellen dat hij zijn schat is verloren. Die ga je dus de rest van de week zoeken met de kinderen.

Op maandag is de eerste dag dat de kinderen komen. Ook dan ga je weer kennismaken, ditmaal met de kinderen. Tijdens deze dag doe je tussen 9:00 en 17:00 uur vele leuke activiteiten met de kinderen. Aan het eind van de middag komt iedereen moe maar voldaan weer terug op het kamp van de leiding. Voor het eten is er nog tijd om even te douchen of jouw ervaringen met anderen te delen.
KampvuurNa het eten wordt er door alle leiding corvee gedaan en ga je met groepje deze dag nog even doorspreken en de volgende dag voorbereiden. ’s Avonds wordt er soms nog een gezellige activiteit voor de leiding georganiseerd door de staf van de week en is het vooral tijd voor ontspanning en plezier!

Na dinsdag heb je woensdag een dagje vrij van de kids. Die dag kan je dus goed besteden aan het voorbereiden van grote activiteiten voor de rest van de week. Ook wordt er op die dag een alti-keuken georganiseerd. Lijkt je dat leuk, dan kan je een dagje in de keuken staan om het ontbijt of de avondmaaltijd te bereiden. Dit gaat meestal gepaard met een leuk thema die zorgt voor de nodige hilariteit.

 

Rolletjes nachtspel groep WitOp donderdagavond blijft de oudste groep kinderen (Groep Wit) met de leiding van die groep overnachten in het bos. Zij spelen dan ook een nachtspel waarin vanuit de andere groepjes een leiding als rolletje mee kan doen.

Vrijdag is de laatste dag dat de kinderen komen. Je zorgt met je groepje dat jullie plek in het bos er weer net zo uitziet als dat jullie daar maandag aankwamen en je neemt afscheid van de kinderen.
’s Avonds volgt er nog een eindcorvee, deze is iets groter dan de rest van de week. Na het corvee evalueer je met je groepje de afgelopen week onder het genot van een lekker hapje en drankje. Hierna volgt er nog een spetterende feestavond om de week passend af te sluiten.

Zaterdag wordt het tijd om afscheid te nemen van elkaar en mag je ’s avonds weer lekker in je eigen bedje slapen.

Panorama Heksenkring