Naar het bos

Kinderen komen wel met de bus tot in het bos

Verblijf

De Vakantiespelen vinden plaats in het Dijkgatbos. Als vrijwilliger verblijf je de hele week op het het groepskampeerterrein ‘De Snippenwei’ van Staatsbosbeheer, dat we tijdens de weken Vakantiespelen omdopen tot ‘De Heksenkring’. Hier staat een vaste accommodatie met een zaal, keuken, toiletten en douches.

We hebben 4 grote slaaptenten waar je, op je eigen luchtbed of matje, in kunt overnachten. Neem je liever zelf een tentje mee, dan is daar ook ruimte voor.

Praktisch

Voor de start van een week is het handig om rekening te houden met de volgende zaken:

  • Je wordt bij de aankomst op de eerste zaterdag van je week tussen 17:00 en 18:00 uur verwacht. Kom niet eerder of later. De organisatie van de week is hierop ingericht.
  • Voor week 1 t/m 3 geldt dat de de week tweede zaterdag rond 11:30 uur afgerond wordt. In week 4 is dat 11:00 uur. Als je opgehaald wordt kun je deze tijden dus doorgeven.
  • De stichting Vakantiespelen gaat er van uit dat je zelf voor ziektekosten en WA verzekerd bent. Neem je verzekeringspasje mee naar het bos.
  • Je kunt met een betaalverzoek of contant betalen in het bos. Zorg dus dat je genoeg op je rekening hebt staan of neem ruim voldoende contant geld mee voor het afrekenen van je drankjes aan het einde van de week.
  • Voor het verzekeren van je spullen kun je eventueel een reisverzekering afsluiten.

Route

De Heksenkring ligt in het bos. De toegangsweg bevindt zich langs de Noorderdijkweg in Wieringerwerf. In je navigatie kun je het beste het adres Noorderdijkweg 23a in Wieringerwerf gebruiken.

Kom je met het openbaar vervoer dan pak je de bus naar Wieringerwerf of Den Oever. Als je van tevoren even belt en aangeeft hoe laat je arriveert bij de bushalte, en bij welke bushalte, zorgen we dat je daar opgepikt wordt met een auto.

  • Vanaf NS station Hoorn neem je bus 135 richting Den Helder. Stap uit bij bushalte ‘Brinkweg’ in Wieringerwerf
  • Vanaf NS Station Alkmaar neem je bus 350 (Qliner) richting Leeuwarden. Stap uit bij halte ‘Motel Wieringerwerf’
  • Vanuit Friesland kun je de bus over de Afsluitdijk nemen. Dit is bus 350 (Qliner) richting Alkmaar. Stap uit bij halte ‘Motel Wieringerwerf’.

Paklijst

Meer praktische informatie, zoals wat je mee moet nemen naar het bos, vind je in de paklijst.