Veiligheid

De Stichting Vakantiespelen staat voor de veiligheid van onze kinderen en vrijwilligers. Wij werken daarom volgens een gedragscode (lees deze hier!) en verwachten van al onze vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Toch kan er iets gebeuren waar een kind of een vrijwilliger zich niet prettig bij voelt. Je kan dit op de volgende manieren duidelijk maken.

De staf van je week

Tijdens de week kan je altijd terecht bij je staf. De staf kan tijdens de week direct handelen.

Interne vertrouwenspersoon

Tijdens elke spelweek worden twee vertrouwenspersonen aangesteld, een man en een vrouw. Dit zijn ervaren vrijwilligers, bij voorkeur met een opleidingsachtergrond in het sociale domein, de zorg of het onderwijs. Vertrouwenspersonen zitten niet in de staf en (bij voorkeur) niet in het bestuur.
De vertrouwenspersoon onderneemt alleen actie wanneer jij dit wil en kan jouw verhaal delen met de staf of het bestuur. Jij mag altijd beslissen of dit anoniem gebeurd of niet.

Het bestuur

Liever direct contact met het bestuur? Spreek iemand van het bestuur aan, mail naar info@stichtingvakantiespelen.nl of vul daarvoor dit contactformulier in (dit kan ook anoniem).

Externe vertrouwenspersoon

Mocht je je prettiger voelen bij iemand buiten onze organisatie, kan je contact opnemen met de Vertrouwenskamer.

Het team van De Vertrouwenskamer bestaat uit meerdere zelfstandige, LVV-gecertificeerde vertrouwenspersonen Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit met ieder hun eigen specialisatie. Sinds 2022 is de stichting een samenwerking aangegaan met hen, waardoor vrijwilligers en deelnemers indien gewenst contact kunnen opnemen met deze onafhankelijke organisatie. Zij zullen zorgdragen voor een passende afhandeling van de melding.
Klik hier om te zien hoe je contact opneemt met de Vertrouwenskamer.