De stichting Vakantiespelen

Stichting VakantiespelenDe stichting Vakantiespelen is een vrijwilligers-organisatie. De leiding, de staf, het bestuur en de mensen in de werkgroepen, zijn allen vrijwilligers die met veel plezier ieder jaar de activiteiten organiseren en uitvoeren. Veel van de vrijwilligers hebben als kind al meegedaan aan de Vakantiespelen of ExpeR. Alle stafleden, werkgroepleden en bestuursleden hebben meestal al meerdere jaren ervaring als leiding. Sommige kinderen van de (oud)vrijwilligers doen nu weer mee als deelnemers of zelfs al als leiding!

Iedere vrijwilliger heeft zo zijn eigen geschiedenis bij de Vakantiespelen. De cultuur en de sfeer die daaruit voortkomen zijn van groot belang voor het succes van de Vakantiespelen. Veel mensen zijn trots op wat de Vakantiespelen betekenen voor al die kinderen ieder jaar. Trots op de lange geschiedenis van de activiteiten en trots op de rol ervan in de regio.

In 1964 werden de eerste Vakantiespelen georganiseerd. Oorspronkelijk werd de activiteit opgezet als activiteit voor de kinderen van de agrariërs in West-Friesland. Door de drukke werkzaamheden van de boeren juíst in de zomervakantie gingen deze kinderen vaak niet op vakantie. De Vakantiespelen waren een uitkomst en daarnaast een betaalbare activiteit voor kinderen waarvan de ouders niet ieder jaar een vakantie konden veroorloven.

In de loop der jaren bleken de Vakantiespelen niet alleen een geweldige activiteit te zijn voor álle kinderen uit groep 3 t/m 8, ook vele scholieren en studenten uit de regio hebben als leiding de Vakantiespelen ieder jaar standaard in de agenda genoteerd!

 

De organisatie

De organisatie van de Vakantiespelen is ondergebracht in een onafhankelijke stichting. De stichting Vakantiespelen. De organisatie bestaat uit een bestuur en een aantal werkgroepen, zoals de materiaalgroep, de administratie en de verkleedklerengroep. Met een kern van zo’n 25 enthousiaste vrijwilligers steken we elk jaar heel wat vrije uurtjes in de Vakantiespelen. In de zomervakantie kun jij als leiding met zo’n 175 andere vrijwilligers een belangrijke steen bijdragen aan het verzorgen van een topweek voor de deelnemende kids en voor jezelf natuurlijk!

Naast deze vrijwilligers worden de Vakantiespelen mede mogelijk gemaakt door de bijzondere samenwerking met de volgende bedrijven/organisaties:

Daarnaast zijn wij veel dank verschuldigd voor alle hulp die wij krijgen van omwonenden van het Dijkgatbos.